Nalewki to klasyka

Każdy szanujący się pan domu ma w domowych zasobach przepisy na nalewki. Są to typowo polskie alkohole, mocne, jednak smakowite i podkreślające smak i aromat dań. Nalewki są idealne do dań mięsnych, do ryb, do dań bez mięsa. Mogą być śliwkowe, miodowe, jabłkowe, brzoskwiniowe, cytrynowe, pomarańczowe, jagodowe i wiele innych. Niezapomniany smak ma nalewka orzechowa, nazywana orzechówką. Nalewki produkuje się na spirytusie, są one mocne i kosztowne, jednak samodzielne produkowanie nalewek pozwala zaoszczędzić niezłe pieniądze. Pyszne nalewki są dobrze oceniane. Nalewki kochają panie i panowie. Na pewno nie wolno dawać ich dzieciom. Moc, zapach i smak są istotne. Kieliszek nalewki po obiedzie lub do kawy na pewno sprawi ogromną przyjemność i powoduje lepsze trawienie. Dobre nalewki produkowane są na Ukrainie, Litwie, Łotwie oraz w Rosji. Dobra nalewka to wspaniały napitek dla każdego. Warto mieć w domu kilka nalewek, które serwować będziemy gościom po obiedzie lub do deseru.

Komentarze są zamknięte.